EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-11-12
17:25:17

Bilder från första veckan ombord

Nu kommer det lite bilder från min första vecka här ombord på Stena Danica

Sköna fröken Stena Jutlandica vid terminalen söndag morgon. Vi har inte någon kvällstur på lördagar så då flyttar vi fram så Jutlandica får plats och sen när hon avgått på söndag morgon kan vi flytta bakåt till terminalen och börja lasta
 
Emma Maersk vat på besök i ett och ett halvt dygn så blev en kvällsbild på tisdagen då vi tuffade in mot Göteborg 

Överlycklig Elinor när Svitzer Geo  kom jämnsides. Strax innan vi passerade Skandiahamnen och Emma Maersk så kopplade hon en tanker som skulle in till Skarvik. Jag stod på poopen hela tiden och var så glad! 

Många lampor som bländar men lite ser man i alla fall  :-)

Följde med Gert och smörjde en massa igår och lite idag torsdag. Igår fixade vi ett rull-klys som tjärvade lite, blev att krypa lite och krångla men det gick tillslut att få de att rulla lätt. Idag smörjde vi ankarspelet, då körde vi ut och in ett par meter kätting fram och tillbaka och smörjde när det snurrade så fettet skulle gå in ordentligt i axlarna. Jag var ansvarig för att köra så smörjde han. Väldigt roligt var det! Bilden är på Gert när han drar sin korg med allt man behöver föe att smörja ett klys.

I Fredrikshamn ligger Maersk Guardian,  en av alla plattformar de har. Sen ligger där två Offshore Supply fartyg också.  Mycket tjusiga.


Stena Gothica och Stena Scandinavica i morse när vi lämnade Göteborg.  Såg ju Gothica i somras fast då som Ask i Travemünde.  Hon har ju ersatt sköna fröken Stena Scanrail som nu är i Turkiet. 

Det var allt jag hade för denna gång. Såg bogserbåtarna i morse också men det var så långt avstånd så de hade sett ut aom prickar bara. Kollade i kikaren så länge det bara gick :-D

Peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: