EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-12-05
17:24:38

Fläktande

Ja denna vecka har det varit mycket vind åt alla håll och kanter.  Tidigare i veckan uppnådde jag personligt vindrekord. Vi kom in i en vindby som toppade 39 m/s strax innan Fredrikshamn. Igår hade vi motvind som låg 28-30m/s hela vägen över till Danmark. Ganska stora vågor, ett vackert skådespel när solen passade på att titta fram. Synd att bilder på vågorna inte blir riktigt rättvisa från den höjd brygfan befinner sig, 24 meter upp. 


Möter Stena Jutlandica vid Trubaduren. Precis till höger om henne kam man skymta lilla lastfartyget Tidan som hade det lite jobbigare i vågorna. 

Bogserbåten Frigga var påväg ut från Fredrikshamn när vi ankom i torsdags. Mycket grann!

Inledde månaden december med att få se granna Maersk Eleonora i Skandiahamnen. Jag har inte sett henne på ett tag då E-klassen inte gått på Göteborg på väldigt länge. Ett kärt återseende! 

På kvällen var det mycket belysning tänd

En av dagarna fick vi möte med Svitzer Oden när vi lämnade Göteborg. Hon är av typen Tractor Tug och det är en sådan jag vill jobba på i framtiden :-)

Det har varit en bra vecka trots blåsigt. Jag går med styrman nu och det är intressant. Vi har bl a kollat på ruttplaneringen till varvet i Polen. Annars är det navigering och lastplanering som är fokus. De har också ett system som heter Amos som visar vilka kontroller som ska göras. Det är olika men vi har kollat utrustning i livbåtarna, livbojar, bärbara VHF:er och MES:arna. Det är olika med vad som ska kollas, vissa grejer ska kollas varje vecka och vissa varje månad. 

Lär mig nytt varje dag och får skratta mycket 

Peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: