EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-03-06
21:19:44

Sjöfartsmuseet, vinyl och lotsinfo

Idag har jag träffat Lisa och vi gick till Sjöfartsmuseet. Hon har inte varit där innan och jag menar, det är ju ett måste. Det blev en spaning på Stella Polaris som ligger i dockan också. När alla båtar på musset var skådade och fiskarna i akvariet också så begav vi oss till Bengans och kollade vinylskivor. De hade väldigt mycket så svårt att veta var man skulle börja. Hade hoppats på något spännande men det var inte så mycket lockande. Jag blev i alla fall två skivor rikare och 10 kronor fattigare. Det blev en Elvis-skiva och en Sten-Åke Cederhök... den senare fick jag av Lisa som 25-årspresent har aldrig hört talas om kärln så nu tyckte Lisa att det var dags och jag må säga så här i lyssnandes stund att det är trevlig musik :-)


Det spelas för fullt :-)  älskar det där lilla knastret som uppstår när man spelar, mycket trevligt!





Började på akvariet där på museet. Fick lite reselängtan när jag såg drakfisken och sjöhästen simma omkring. Sjöhästar är för övrigt min absoluta favorit, har dock inte fått se någon på riktigt, de har gömt sig bra när jag varit i farten.



Många fina modeller finns det att skåda. Tycker det är så mysigt att gå omkring där, tröttnar aldrig. 


Om jag ändå hade fått uppleva Frihamnen när det såg ut så här.... den är ju inte så tokig nu heller men det krävs ju att mina fna fiskebåtar är hemma och inte härjar runt i Östersjön...


Fina Lisa med sin Evert Taube modell yngre :-) 


Utiskten från Sjöfartsmuseet. Stella Polaris i dockan, så fin så :-) I morgon kommer Stella Lyra och ska bli ompysslad. Båda damerna tillhör Tarbit Shipping från Skärhamn.


Sedan tog vi oss till Haga för en matbit och fika. Det är så fint i Haga, så mysigt. Vi gick också till en vinylskivsbutik på 2:a lång men den var inte så kul. Därefter påbörjades promenaden längst älven.
Den enda båten som var något spännande att titta på var Jacob Hägg som är Sjöfartsverkets sjömätningsbåt. Skulle ju vara spännande att veta vad den gör här, kanske bara är här och tar igen sig efter en tid på sjön :-)
Fin båt det också, man ser tydligt 'Begränsad-manöverförmåga-lanternorna', kul att se hur de sitter i verkligheten, har ju bara sett på tecknade bilder hur det ser ut, eller ja, bara fått veta att det är röd-vit-röd. 
 

Jag har ju blivit tipsad om en fantastisk sida med lots-info, jag började dansa när tipset trillade in, glad Elinor! Nu kan jag äntligen se när båtar ska anlända och avgå! Därför vet jag att Stella Lyra kommer i morgon och ska till dockan, lotsen är planerad att borda kl 7.30 i morgon ute vid Trubaduren. Jag ska definitivt stå och se när hon kommer in och ska in i dockan! Världens chans till det som jag så länge väntat på. På måndag kommer en ro-ro/passagerarbåt som tillhör Fjordline, ska kolla in den med, enda nackdelen är att den kommer väldigt tidigt, får se om jag orkar upp och om jag inte är hundvakt fortfarande då.

 
Elinor kommer somna med ett leende på sina läppar ikväll. Vilken kanonbra dag det har varit idag! Kommande dagar blir också spännande! 

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: