EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-01-29
01:07:03

Mera foton i min hall

Länge har min bildvägg i hallen sett likadan ut men jag kände häromdagen att den behövde en uppdatering. Många båtbilder i datorn som jag inte framkallat och som också måste få vara en del av min värld. Jag har många foton uppsatta här och var i lägenheten och vissa har fått ram och andra inte. Det beror mest på att det är betongvägg i nästan hela lägenheten och jag inte har en borrmaskin för det ärendet och sedan är jag så velig när det gäller ramar att jag har svårt att välja.

Just min hall har fått äran att ta hand om bilderna på mina kära fartyg. Nu börjar det bli ont om plats men än så länge är jag nöjd med hur det blev, tog 2 timmar att klura och testa hur jag skulle ha bilderna. De var många redan och nu några fler. 


Ja, här syns då ett försök till en bild på hela väggen/hörnet med mina kära båtar. På ett sätt kan man säga att väggen speglar mig också, vad jag håller av och tycker allra mest om, saker som betyder mycket för mig. Från vänster finns mina systrar, jag själv finns med, katterna Ville och Gustav från hemhemma och min kära kanin Kevin <3 som tyvärr inte är i livet längre. Längst till vänster min goda vän Frida, gammalt foto på henne från någon plåtning hon gjorde och jag bara älskar det fotot så det har fått hänga med i alla flyttar och har hela tiden haft en plats där jag kan se det varje dag eftersom det går väldigt långt mellan gångerna vi ses. Mina älskade föräldrar har sin plats ytterdörren så jag ser dem varje dag när jag går hemifrån, viktig detalj i min vardag.
 
 

Jag och mina systrar. Kaptens mössan på plats på spegeln. Svenska Amerika Linjen. 5-kronors sedeln fick jag av en gammal man på tåget en gång. Det var en sån där busig farbror som kollade med glimten i ögat om jag hängde med i svängarna när han köpte en smörgås. När jag, också med glimten i ögat sa att "nämen vänta nu, den här känner jag inte igen" så sa han att den tycker jag du ska ha, den får du för att du verkar så snäll. Det var ett sånt tillfälle på tåget som jag blev så glad av. Den får vara med också. 

Några gamla fiskebåtar från Smögen (vykort) och sedan fortsätter det med den lite nyare fiskebåten Tor-Ön, en av mina favoriter. Den grå Spaarneborg, ett Ro-Ro fartyget som går Göteborg-Zeebrugge fram och tillbaka hela tiden, en båt jag fastnade för när den låg länge vid varvet här i Göteborg för något år sedan, har följt den sedan hon lämnade den platsen. Mitt möte med Maersk Mc-Kinney Möller den 27:e augusti förra året, ett tillfälle jag aldrig glömmer, nöjde mig med att framkalla bara två bilder men har en hel del, har lite planer för dem men det får vänta en aning. Sedan två bilder på mig som jag gillar, några år gamla.
Fortsätter med de två sista i raden av fiskebåtar, Ginneton och sedan gemensam bild på Torland och Tor-Ön, de ligger i Frihamnen här i Göteborg när de är hemma. Har i några år följt dessa fiskebåtar och de hör såklart till favoriterna, det har tillkommit fler men av båtar som existerar fortfarande vill jag själv vara fotografen och tillfällen att fota tillkomna godingar har inte getts så det väntar jag med spänning på. Supertankersarna är Nai Genova och Nanny (byggd på Eriksberg resp. Uddevallavarvet 1978), sjukt imponerad av dessa damer så därför får de vara med på väggen också. Allra överst är när jag fick se tankern Stena Conqueror bogseras ut ur torrdockan, Cityvarvet, syns lite dåligt på just dessa bilder. 


Tänk vad uppmuntrad man blir av foton! Jag har så många! De flesta är ju förvarade på externa hårddisken men hade varit kul att ha fler framkallade. Ska hitta tiden att ta tag i den detaljen. Idag kom 12 av 30 bilder så det väntas fler. Har redan hunnit förtränga vilka de övriga är, överfull hjärna! Nu ska jag ladda med sömn så jag är skärpt på maskintekniken och brandlektionerna i morgon! 

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: