EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2012-12-07
19:07:00

Dom över död man

 


I går bjöd Lisa med mig på bio :D  en förhandsvisning på Dom Över Död Man av Jan Troell. Och självaste Jan var där och presenterade filmen, coolt! :D


Om filmen

En film om Torgny Segerstedt. Från 1933 till 1945 är han chefredaktör för "Göteborgs Handels och Sjöfartstidning." Han utmanar Tredje Rikets ledare med sina kontroversiella artiklar. Vissa läses upp i engelsk radio samma dag som de publicerats och i Norge betraktar man honom som en hjälte. Men den svenske kungen och regeringen fruktar konsekvenserna. Sverige är neutralt och de tvekar inte att gå hur långt som helst för att hålla landet utanför kriget.
Hans kärleksliv är tumultartat. Han är i ständig konflikt med sig själv, ohjälpligt fast i ett intrikat passionsdrama med tre olika kvinnor. Till sist tvingas han ta konsekvenserna av sina handlingar både politiskt och privat. När Tredje Riket faller inser han att meningen med hans modiga och kaotiska liv är över och att bara döden återstår.

Jag gillade filmen. Den var intressant. Dessutom den första svartvita filmen jag ser på bio, ja kanske första överhuvud taget :D den var lite lik en dokumentär, det var ju som en biografi om Torgny Segerstedt. Intressant och sevärd, dock kanske lite lång men som sagt sevärd!

Lisa gjorde min dag munter genom inbjudningen efter min skitdag på jobbet. 

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: