EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-07-25
19:41:30

Gargoylen




Svårt brännskadad vaknar berättaren i Gargoylen upp i en sjukhussäng. Det sista han såg innan bilen kraschade genom räcket var ett regn av brinnande pilar som kom rakt emot honom. olyckan har berövat honom allt och det enda han önskar är att bli tillräckligt frisk för att orka ta livet av sig.

Då dyker den undersköna Marianne Engel upp, en skulptris som gör gargoyler i sten och som påstår att de varit älskande en gång för länge sedan: att han var en legosoldat som deserterat och sökte hjälp för sina svåra brännskador i ett kloster i 1300-talets Tyskland och att hon var ung nunna som tog sig an honom. De blev förälskade och lämnade klostret tillsammans.

Den brännskadade mannens möte med Marianne Engel är en återförening bortom det möjligas gräns. Han har förlorat allt med vunnit kärleken- kärleken som både kan hela och förgöra det hårdaste hjärta.

Kanonbra bok! Man dras verkligen in i berättelsen direkt då den börjar väldigt dramatiskt, nämligen med själva olyckan... den är så detaljrik så man ser allt osm en film när man läser och kan föreställa sig hur det ser ut. Den kan kännas lite invecklad ibland men det kommer alltid en förklaring som reder ut knutarna. En helt fantastisk bok! Det är Andrew Davidsons debutbok och han har verkligen lyckats kanon!
Boken är dessutom väldigt snygg till utseendet *hihi*
Läs!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: