EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-04-20
19:42:14

Motiverande samtal

Ett sånt här väder kan man ju bara inte slösa bort! Den har inte slösats bort heller :D har suttit pluggat i stort sett hela dagen, till tentan har jag dock bara läst halva dagen, fram till lunch. Efter lunch så cyklade jag in till skolan för att spendera eftermiddagen.
Det var jätteintressant i skolan idag! Vi hade en workshop om Motiverande samtal. Det var väldigt väldigt väldigt intressant!!! Vi fick prova på att ha motiverande samtal enligt modellen MI (Motivation Interwievs), det var väldigt spännande och samtidigt väldigt svårt. Det var svårt både att vara rådgivare och klient men väldigt lärorikt!
Motiverande samtal innebär att det är patienten som har ansvaret för en förändring och som ska ta ställning till såväl hur den ska genomföras som vilka mål som ska uppnås. Det är alltså klienten som det är fokus på. Som rådgivare ställer man bara öppna frågor och det är klienten som ska prata och komma fram till lösningar själv. Rådgivaren ska inte ge råd.
Det känns som att detta verkligen är något man kan dra nytta av! så här på kvällskvisten ska jag börja läsa lite lätt om motivation till fysisk aktivitet och träning tänkte jag. Ska också bli intressant! Just nu är jag jättepeppad på att plugga och känner mig väldigt motiverad! Mycket av motivationen har kommit genom min kära faster Inger, hon är bra att diskutera sånt med! Känner mig som ny! :D
peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: