EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2009-04-26
11:48:06

De pengar jag donerar verkar inte vara tillräckligt

Läste på Aftonbladets hemsida idag att malaria dödar två barn varje minut och 300 miljoner människor blir smittade varje år. Sjukdomen är väldigt allvarlig men ändå ganska lätt att behandla. Man kan hjälpa till genom att skänka pengar till Läkare Utan Gränser.

Jag blev haffad av en människa från LUG i Nordstan i början av året och han fick mig att donera lite pengar varje månad...jag brukar mest bara lyssna på vad värvare har att säga och sen om det låter bra så kan jag tänka mig att donera..och LUG är ju en jättebra organisation att göra det till tycker jag. En liten tid senare blev jag haffad av en människa från SAK och han fick mig att börja skänka 50 kronor till dem också.

Jag skänker alltså 50 kronor i månaden till Läkare Utan Gränser och det känner jag mig nöjd med...jag har inte råd med mer...jag skänker också 50 kronor till Greenpeace varje månad och det har jag gjort sen jag var 18 år...och Svenska Afghanistan Kommitén (SAK)  får 50 kronor...det tycker jag är bra..de får iaf lite. Ändå får jag brev hem och de ringer till mig om att jag ska skänka mer...kan dom inte bara vara nöjda med vad dom får!?...de får ju mig att känna mig dålig när jag "bara" kan skänka 50 kronor....men jag har inte så mycket pengar. Och om de tycker de är lite..varför ha med det beloppet då? jag blir så sur!!  

peace out
Kommentar:
2009-04-29 @ 21:56:24
#1: Anonym

Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon... Du är bra Elinor!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: