EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2017-02-04
12:11:53

Pråmbogsering i simulatron

Lycka hela fredagen när vi fick köra bogserbåt i simulatorn och bogsera pråmar.
 
Vi läser kursen Organisation och Ledarskap nu, vilken är sjukt intressant. Uppgiften vi fick först var att plocka in så många pråmar som möjligt till hamnen, de var olika stora och var då också olika mycket värda. Vi skulle få ihop så mycket tonnage som möjligt på 90 minuter. Vi var tre bogserbåtar så vi skulle helt enkelt organisera oss för att få ihop så mycket som möjligt. Det var sjukt kul! (mest för att det var bogserbåtar inblandat)
 
Uppgift två var att göra samma sak men då var det inte dagsljus längre och det snöade massor. De la också in att en passagerarfärja var påväg in till hamnen så vi fick organisera att få bort rätt pråm så inget var i vägen. Vi fick sämre tonnage denna gång och vi alla insåg hur lättpåverkad en är när det uppkommer nya saker och det fanns dessutom en ny pråmtyp, "värd" massor, som endast en i vår grupp la märke till, dock hade vi inte fått info att det skulle finnas något sådant med så hon tänkte att det inte var något särskilt. Väldigt intressant var det. Speciellt hur inrutad en är i sitt tänk.
 
 
Jag har sedan tidigare snöat in lite på pråmbogsering också. Lägger ett par klipp från Youtube nedan. Pråmbogsering på Göta kanal :-D  sjukt coolt!    Så här snyggt var det inte när vi körde dock, vi skulle bara kötta på och få in så många pråmar som möjligt, ingen bedömning alls på varken sjömanskap eller manövrering. 
 
 
 
En liten detalj är att jag klarade GOC-tentan och ekonomitentan så nu är det inte mycket kvar av skolan :-)

Peace out