EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-07-30
22:11:38

Full rulle

Ja jösses vilken intensiv vecka det hst varit! Upp mitt i natten, tillbaka och sova några timmar och sen upp igen för jobb och därefter ett par timmar sömn till innan dagen på riktigt kan börja och man är något utvilad att utföra sysslor, då har klockan dessutom sprungit iväg till eftermiddag så då är det strax middag och sen försöka sova igen för att det är ytterligare en båt som ska in eller ut... Ja någon bra dygnsrytm är klurigt sådana här dagar mrn jag trivs jättebra ändå!

Skeppare Per fick bege sig till ostkusten för att köra bogserbåt några dagar. De har brist på skeppare som kör den typen av bogserbåt så då for han dit. Istället kom Daniel som jag känner sedan tidigare. Det är han som är skyldig till att mitt nörderi för bogserbåtar växte, som gav en extra puff syre till den lilla bogserbåtsflamman som hade börjat fladdra i mig för si sådär 3 år sedan. Drt tackar jag för!

Jag har fått mig väldigt pedagogiska lektionen om manövrering, det är bra att få ta del av allas tänk, de har alla något bra att komma med. Daniel har låtit mig öva att styra vid escort. Alltså försöka hålla kursen när vi hänger där bak på en tanker. Det är lurigt må jag säga men idag kändes det ändå bra, lite slingrigt men inte överdrivet. Dessutom fick jag i uppgift att hålla trossens längd 130-132 meter, spelet tar hem och slackar automatiskt så det gick ut på att jobba med ratt och gasreglage för att hålla fen så, väldigt svårt men även det gick bättre och bättre. Jag är så glad att jag får göra detta! Så det blir nya kunskaper varje dag! Det gillas!

Idag avlöste två råoljetankers varandra, Delta Pioneer och Nevskiy Prospect. Den förstnämnda var ju här för tio dagar sedan, hon har varit i Ryssland och fyllt på sina tankar. Det blev att vi kopplade Nevskiy Prospect nästan direkt när vi släppt Delta Pioneer. Vi hade ett jobb i natt också och jag var så trött och lite grinig så det var inte roligt. Det var en produkttanker som heter Red Garnet. Några timmar sömn senare skulle gastankern Goviken ha hjälp ut, dock behövdes vi inte så kändes kasst att vi ens var där, tog cirka 20 minuter tills vi var tillbaka vid bryggan. Blev en god morgon ändå, jag tog en långfrukost och löste korsord och melodikrysset, sneglade på Nyhetsmorgon också, kanonbra! Vi grillade till middag och senare blev det ostbricka, förträffligt trevlig lördag, badade gjorde vi med förresten, riktigt behagligt!

Ibland gör det inget att man blir uppdragen vid klockan tre på morgonen. När soluppgångarna är såhär vackra är det värt det. För att inte tala om att man är på en bogserbåt.
Lugnt och stilla. Det är jag som sköter autopiloten och navigeringen ävrn om det inte syns.
En lastad Delta Pioneer ankommer
En lätt Delta Pioneer cirka ett dygn senare
Fri igen för att fara mot en lastningshamn, tror det är i Ryssland denna gång med.
Nevskiy Prospect ankommer med massa last
Här hat Daniel precis tagit över manövreringen och de andra bogserbåtarna håller på att koppla. Jag fick köra väldigt långt och det är jag glad för, längre tid att försöka på kläm på detta :-)