EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-04-29
20:22:00

Heldag inomhus och nya kunskaper

Ja, solen har strålat hela dagen liksom jag. Har dock inte ängnat mer än cirka 10 minuter av min 12-timmars arbetsdag till att andas frisk luft, varit inomhus nästan hela tiden, det var när jag skulle gå ut med Tågab:s beställning som jag fick lite solvärme på mig.  Jag skulle egentligen bara jobbat 5-11 men så ringde bossen igår och sa att Jessica fastnat i Egypten och inte kom hem igår som planerat från semestern så jag fick mer än gärna ta hennes pass. Det är väl bara å köra järnet tänkte jag, har ju trots allt fått tillbringa en dag på vattnet (kommer leva glatt på söndagens äventyr länge) så jag kände att det var okej. Kändes dock som att allt tog väldigt tid... men jag han klart med allt så inget och bekymra sig över.

Jag har också intagit mer kunskap till min hjärna idag, mycket roligt. En ny syssla på arbetet har jag fått. Jag har fått bli "nya Nils"  :-D   Min kollega Nils är den som fixar vagnarna när de är trasiga och så, skruvar och har sig för att de ska fungera. Det är framförallt bromsarna som blir dåliga snabbt. Nils har ju tyvärr börjat plugga och jobbar inte så mycket längre och har inte tid att titta förbi för vagn-fix och nu har det samlats många vagnar med dåliga bromsar vilket är obra. Trasig broms = ej gå omkring i tåget (av säkerhetsskäl) = sämre service = väldigt obra. Så bossen ringde på dagen och frågade om jag kunde försöka fixa. Så jag satt där och pulade och skruvade och grejade hela eftermiddagen, blev tajt med tid för jag hade ju allt annat också som skulle göras men det löste sig :-)  mycket nöjd över dagens insats! Klapp på axeln till mig :-)

Fick ju lite mer sol när jag cyklade till gymmet och sen hem också. Dödade armarna på gymmet och kom på efteråt att det kanske var dumt då jag har tågpass i morgon och ska dra runt på serveringsvagnen hela dagen... hmmm... vilken nitlott, å andra sidan blir jag stark så kommande tågpass framöver kanske vagnen bara flyger upp för trapporna ;-)  vem vet.

Bara två arbetsdagar kvar innan jag får ankomma mitt paradis Smögen igen. Längtar!

peace out