EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-04-28
18:18:10

Våren är här på riktigt

Det är varmt och det doftar underbart när man går genom den lilla parken intill där jag bor. Det blomstrar överallt. 

Tog en längre promenad till bussen idag för att kolla på alla fina blommor och så kunde jag inte låta bli att studera lite moln också. Meteorologikursen har verkligen gjort moln till något spännande och kul :-)

Jag är ju ingen mästare på moln men jag vill nog ändå påstå att det är Cumulus som syns mest här, de ulliga och fluffiga och sen att det är Cirrus som syns "bakom" eller rättare sagt högre upp, det som ser ut som bara tunn slöja


 
 
 
 
 
 


På väg hem från skolan fick jag ju stanna och ta bild på dessa moln, ser annorlunda ut än på morgonen. Nu är det dominerande Cirrus och på andra bilden så ser man nästan som en kant där de slutar... jag tror av det jag lärt mig (om jag nu försått rätt) att det är en varmfront på ingång... och med en titt på kvällens Rapport och deras väderprognos så syndes också att på trosdag drar en varmfront över Göteborg. 
 

Magnolian blommar så fint!
 Underbar vårdag i det sköna Göteborg och i morgon drar jag och min hane norrut mot mitt hemhem för att andas massa lantluft :-)  får se om det kommit vår dit också. Stannar till på söndag.

peace out