EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2013-11-28
21:23:00

Skeppet är stabilt

Jovisst, skeppet börjar bli stabilt, gungar till ibland men för det mesta håller det sig på upprätt utan någon större slagsida, inget att bry sig om i alla fall. 

Och appropå stabilitet så har det börjat lossna ganska mycket just vad det gäller ämnet stabilitet i skolan. Allt börjar hänga ihop och jag förstår allt vad GZ-kurva är, perpendicklar, VCG, GM, G'M och allt vad det nu heter. Känns kul! Det som jag tycker är klurigt nu är all teori i Sjömanskapen, det är väldigt mycket och bara teori, måste försöka hitta på något så jag kan koppla samman det. I stabiliteten kan jag koppla allt till en bild och sedan använda formler för att räkna ut olika saker, Ljud- och ljussignaler är bilder och det kan jag också hitta på en minnesregel eller historia om då blir det enklare, även med väjningsreglerna. Miljökursen vi har är också bara text och samma med sjörätten, text och paragrafer. Kommer bli tufft att få in det i min lilla hjärna som mest tänker på någon annan för närvarande. Fokus på skolan Elinor och inte dagdrömma!!!!!!! ;-)     fniss

Snart är November slut också, tiden bara springer iväg! I dag hade vi förresten Radarlektion igen, där kände mig lugn och fokuserad, mycket bra, vi kolliderade inte med någon och utgjorde inget 'hot' mot någon, alltså förvirrade någon annan att gira konstigt på grund av vår körning. Det var bara en gång vi såg fel på en boj som vi trodde var en annan boj (verklighet/radar/papperssjökort kan ibland förvirra och man tar lite fel när man inte är så van )så då fick jag, eftersom jag vid den körningen agerade chef, koppla ur autopiloten och handstyra, skojigt värre vettu! Mycket nöjd! 

I morgon ska jag och Amelie på dagsutflykt till Gekås Ullared. En riktig mysdag ska vi ha! :D

peace out