EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-07-17
16:47:00

Svets och målning

Var med när Bengan skulle svetsa upp hållare till ett par backspeglar framme på backen.  Var lite brandvakt kan man säga. Det är båsen Lennart som vill ha backspeglar så han ser spelen med trossen bär han kör. Där på backen så används alla tre spelen och när man kör från babordsidan så ser man inte spelet på styrbord.  
 
 
Backen sett från två olika vinklar, babordsidan.
 
 
Nu när det är fint väder passas det på att målas i massor. Snyggt blir det! I Trelleborg var det inte så mycket last en dag så Mårten fick passa på att måla ankaret och lite längst med sidan.
 
Finns lite smått å gott att pyssla med. På morgonen i Travemünde är det ganska lagom att bara vara två på lossning och lastningen lådor. Då har jag passat på att städa lite på poopen och deck 5, nästan rent kan man säga.  
 
Förtydligande av ord. Backen är längst fram på fartyget där ankarspel och förtöjningsgods finns. Poopen (poopdeck) är längst bak där förtöjningsgodset finns.
De har fördelat det så här att de som sköter backen vid ankomst och avgång är på deck 1 och 3 och lastar/lossar och de på poopen sköter deck 5. 
 
Peace out