EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-11-30
21:03:00

Säsongsavslut på bästa Smögen

I helgen var det dags för ett litet avslut ute på dykcentret på Smögen där jag jobbar. Det är ju inte helt slut men för mig och några andra blir det nu lite uppehåll med dykning, på't igen i mars eller något sånt trevligt. Så jag fick till 3 dyk och sen i går lördag hade vi middag. Kanonkul helg! 


Lördagen blev det två dyk, Stenskär syd syd och Yttre Brottet, jättebra dykplatser! Sikten kunde varit bättre men det har blåst lite senaste dagarna så är nog lite tillrört. Temperaturen låg på 7 grader 0-15 meter och mellan 15-25 meters djup var det 9-10 grader. Lagom bortdomnad i ansiktet när man går upp efter att ha legat lite djupare, en skillnad på 2 grader känns väldigt väl kan jag säga. Andra dykets säkerhetsstopp var katastrofalt, tyckte även Calle. Tror det var den gamla sjön som tog tag i oss lite väl och det är mycket rörelser där ute vid Yttre Brottet så vi pendlade mellan 3 och 7 meter hela tiden, kändes måttligt bra, det är inte lätt att göra stoppet i fritt vatten utan referens och när det då inte är stilla i vattnetblir det ännu knepigare. Jag var väldigt missnöjd med min dykning då. Dock så hittade vi ångpannan från ett fartyg som förliste där 1940, Castor hette fartyget och jag ska leda reda på mer info om den båten tänkte jag, skulle vilja se bild. Svårt att navigera där för det ligger så mycket stål på bottnen.
Söndagen bjöd på ett kanondyk på Pesa med mycket god sikt och aningen medström. Hanna och jag hade ett riktigt soft dyk! Temperaturen var den samma som lördagen men sikten var som sagt bättre. Såg en liten hummer och en hel del torsk. Massor med växtlighet och jag hittade även en liten sjöhare när vi låg på säkerhetsstoppet.


Prylarna ihopsatta för dagens dyk. I morse så gick jag ut till dykcentret och det var så fint att se soluppgången, fiskebåtarna i Nya Hamnen och stoen igen. Det var inte en enda kotte ute och bryggan låg tom, allt igenbommat och bara en segelbåt och Soten som ligger förtöjda. 

 M/S Soten på sin vinterplats.
Så grann, så grann! 
 
 
 
Som sagt, en kanonhelg! Mycket nöjd! 
Det som är kvar av denna söndag är att skölja och hänga all min dykutrustning på tork :-) kan ta ett tag :-)

peace out