EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-09-04
11:38:06

Fina fartyg i Frihamnen

North Sea Tall Ship Regatta har sin målgång i Göteborg och de fagra damerna ligger i Frihamnen och visar up sig. De flermastade fartygen har seglat från Blyth i Skottland och över Nordsjön till Göteborg. Vi var där och kikade lite. Hela dagen igår blev som en dans på moln! 
 
Jag fick ett strot lyckorus när jag såg att det till och med var en bogserbåt på plats. Det var BTÖ:s nybygge Sund som var där, det var väldigt vad hon blänkte, det till och med luktade nytt. Jag hade tänkt byta några ord med besättningen men när jag hade gått en runda ombord var de som bortblåsta, synd! Hade varit kul att byta några ord. BTÖ (BogserTeam Öresund) opererar söderut längst vår kust: Halmstad, Höganäs, Helsingborg, Landskrona, Malmö, Köpenhamn, Helsingör och Køge. 
 
Försvarsmakten var också där med några båtar, en stridsbåt 90 smög sig in i bilden.
 
Utsikt över de många masterna
 
 
 
Så blank och ny.
 
 
I fredags på en rast i skolan såg jag när Tharissa från Nederländerna ankom. Många fina fartyg att titta på under lördagen.
 
 
 
 
 
Självklart var jag tvungen att titta till Torland och Tor-Ön eftersom de nu är hemma. Man kan inte vara i Frihamnen utan att kolla in dem! Finaste fiskebåtarna!
 
Mitt intresse för tåg finns fortfarande kvar även om sådant som färdas på vatten har tagit över till stor del. Blev så där fånigt glad när detta tåg körde förbi när jag gick för att äta kexchoklad hos en kompis. Jag är av någon anledning väldigt förtjust i godståg med diesellok, jag hade tur att det var en T44 som drar, de favoriter tillsammans med T43 och Td-loken (upprustade T44:or), så coola! 
 
 
Som grädden på kladdkakan hade försvarsmakten en överflygning med JAS-plan strax efter klockan tre. Jag satt på spårvagnen då men det gick inte att gå miste om denna fantastiska händelse. Ja, jag har ett intresse för flygplan också, speciellt JAS-plan och tidigare plan i Flygvapnet. Jag var alldeles skakig i benen av lycka när jag klev av vagnen och såg det sista av uppviningen innan de flög hem igen. Det är inte ofta man ser dessa plan flyga längre, synd tycker jag. Jag minns när jag var liten, då tyckte jag att det var ofta man såg dem ute. Jaja, tiderna förändras.


peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: