EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-01-04
16:45:25

En uppdatering från varvet

Det har blivit ordentligt med vinter här i Gdánsk.  Temperaturen har sjunkit ner till -15 och stannat i de krokarna. Kallgraderna bidrog till att våra toaletter frös, eller rättare sagt det blev stopp i rören... mmm mysigt... Några rör har tydligen frusit sönder också så det är vattenläcka på diverse ställen. Jag har inte tagit reda på så mycket kring det utan målat i godan ro. Det blir fint med nymålat och jag är glad att jag får vara inomhus dessa kyliga tider. 

Det här inlägget vigs åt mitt besök nere i dockan förra veckan. Tog lite bilder

Bottenmålning pågår, minusgraderna gör dock att det tar flera dygn för färgen att härda 

Bogpropellrarna målas också

Jag och babords roder. Det var först efteråt när jag kollade på bilderna som jag upptäckte Daniel och Stefan haha, lustigkurrar!

Styrbords propelleraxel 

De gamla propellerbladen är avplockade och nya kommer bli monterade om några dagar. Kan tilläggas att matros Daniel som står bredvid är cirka 1.85 lång...

Lilla jag på Styrbords ankare. 

Problem är till för att lösas... När en container är för tung för trucken kan man slänga upp en matros och en styrman bakpå  :-)

Sista bilden får bli från morgonens soluppgång, svinkallt men fint :-)

Jag har tagit väldigt många bilder från indockningen och på bogserbåtarna men spar dem till jag är hemma och kan sortera lite. Blir ett separat inlägg av det tänker jag. 

Vi jobbar vidare med denna fagra dam och hoppas allt blir klart i tid. 

Nästa uppdatering blir förmodligen när jag är hemma i goa Göteborg :-)

Peace out 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: