EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-10-20
22:27:18

Trafikcaféer, ett avslutat kapitel

Ja, det är sorgligt med sant. Jag hade tänkt att jag skulle klara mig med att jobba extra på Trafikcafeér nu i höst och endast ta studiebidrag, har redan lite lån hos csn sedan tidigare så tänkte att ajg skulle testa om det skulle gå ihop att inte ta det nu till en början, det borde gå, inget liv i lyx men är man student så är man :-)   dock kom det dåliga besked idag, Hallandstrafiken (som Trafikcaféer har avtal med) vill inte längre ha servering på sin sträcka dvs. den största delen av Västkustbanan som vi åker på med på Öresundståget. Det här leder till att Trafikcaféer här i Göteborg läggs ned. Det kom lite av en chock då detta inte borde vara möjligt men tydligen fanns en liten punkt i kontraktet som sa att de fick säga upp avtalet. Alla är lite chockade.

Så från tidtabellskiftet den 14 december bli resenärerna som åker Öresundståget utan servering, stackarna! Dessutom förlorar nu ca 30 personer sina jobb :-(   trist!   Majoriteten av resenärerna uppskattar oss serveringspersonal och blir glada när de har åkt lång sträcka och vi kommer till deras sittplats med kaffe och godsaker. 

Jättetråkigt att detta bara tar slut. Jag har varit där till och från i 4 år nu och det är en mycket trevlig arbetsplats. Jag har lärt mig mycket och haft många olika uppgifter. Kommer bli tomt att inte vara på tåget mer. 

 
 
Så om ungefär 1,5 månad så är kapitlet Trafikcaféer här i Göteborg ett avslutat kapitel och jag jagar något nytt extrajobb för att få ekonomin att gå ihop nu med studierna.  Trafikcaféer lever vidare på de andra baserna i Emmaboda och Kalskrona dock och det är ju tur det!

(ja, det är lite dålig uppdatering här, tentavecka nästa vecka så är nedgrävd i mina böcker och sjökort)

peace out
 
 
 
 
Kommentar:
2015-01-27 @ 20:38:14
#1: Anonym

Va?jag fick precis jobb på trafikcafeer i Göteborg?

Svar: Då gratulerar jag! Då blir vi kollegor :-D Inlägget är från oktober då Hallandstrafiken plötsligt sa upp avtalet och vi skulle avsluta serveringen. Det blev ramaskri och till slut valde Veolia (som kör tågen åt Öresundståg) att avtala med oss så vi fick fortsätta :-) så det är lugnt :-)
EllenElinor

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: