EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-11-14
16:00:00

S/S Martha

Till att börja med så är nu läget stabilt för Nossan. Revan som blev i skrovet var 4x1 meter och de har lagat den, vad jag förstår provisoriskt för att kunna ta henne till varv. Som tur är så har hon inte läckt olja. 
 
 
 
Så till gårdagens fantastiska upplägg. Några föreläsningar till att börja med och sen gick vi hem till Nicklas och jobbade på resa 2 på lastkursen. Vi har suttit och knåpat med den uppgiften ganska många timmar och kört fast några gånger och sedan börjat om men i onsdags så kom vi något på spåren och fortsatte att jobba med det igår. Vi lyckades till slut! Alla containrarna fick plats!  När Frederik rättat så fick vi en liten notis att vi skulle deklarerat några burkar  i stuveriorder men sen skrev han "Men jag tycker ni gjort ett toppenjobb. Uppgiften är med råge godkänd." Sjukt kul när det blir så bra. Nästa vecka ger vi oss in på Ro-Ro. Spännande att lasta sån båt också!

Belöning för mödan blev öl och filmen S/S Martha en riktig höjdarfilm! Andra gången jag ser den och det lär ju bli fler! Bör ses av alla! En riktig klassiker!

 

Vi fortsatte belöna oss med mer båtfilm, det blev Yamato. Hon var det största slagskepp som någonsin funnits och hon verkade under andra världskriget. Hon sänktes av amerikanskt flyg den 7 april 1945 och cirka 2500 man omkom. Filmen är ur besättningens perspektiv och det är väldigt spännande kultur. Det var en skam att komma hem om man var soldat och en ära att dö för sitt land. En väldigt fin film som också alla bör se tycker jag.

Hittade inte trailerna med text dock och S/S Martha är ju på danska och Yamato är på japanska







Väldigt trevlig eftermiddag blev det! Denna vecka har gått fort och det känns åter igen lite konstigt att det är helg redan. Blir lite jobb och lite slappa och så bio som bästa avslut på söndag :-)

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: