EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-05-17
18:03:00

Solig dag på Svitzer Geo

Fredagen blev en sån där lycklig dag igen. Började med lite tågjobb på morgonen och efter det tog jag Älvsnabben mot Klippan och spatserade till Nya Varvet och bogserbåten Svitzer Geo. Det blev Geo idag då Gaia som Daniel ordinarie jobbar på är i Danmark och härjar.

Två jobb att följa med på, en tanker från Torshamnen som heter Fure Nord, den är inte så stor men tydligen så är det bogserbåtskrav i den hamnen så då var vi där. Jobb nummer två var råoljetankern Overseas Yosemite, 250x44 meter och hon skulle in till Skarvikshamnen så det var spännande. Tydligen inte allt för vanligt att så stora fatyg ska ända in dit så det var extra roligt!

Sedan blev det så att jag hängde med på när Warnow Vaquita skulle lämna Skandiahamnen, det var extra roligt för henne har jag sett så många gånger och haft lite koll på så roligt att se henne på nära håll. Bakom henne låg Gjertrud Maersk så äntligen fick jag se en Maersk på nära håll, även om det var en av de mindre :-)  tyvärr blev det inga bilder på nattjobbet för min mobil var trött.

Nu följer massor med bilder...

Svitzer Geo, dags att gå ombord



Warnow Vaqita lastas när vi åker förbi ut mot Torshamnen, hon är en mindre dam på 166x25 meter


Vi mötte Neptunus på väg ut. Mycket fin!
 


Fure Nord  ska få lite assistans till en ankarplats


Lotsbåten har lämnat lotsen och påväg tillbaka

Ångaren Bohuslän tuffar förbi. Mycket fin! Hon fyllde 100 år i onsdags :-)

Även S:t Erik kom och tuffade förbi

Sedan var det dags för Overseas Yosemite. Hon ser lite trött ut, skulle behöva en målning :-)
Jag fick för första gången höra ett fartyg ge mistsignal också, haha denna stora damens mistsignal var ingen lek, nästan så det vibrerade i kroppen. Den lilla segelbåten framför hade inte så mycket koll bakåt tror jag... den ville liksom inte flytta sig...


Vi är kopplade framför Svitzer Tyr



Bogserbåten Bob och så syns Stena Scanrail på utgående mot Fredrikshamn. Även den lilla segelbåten syns, den hade lite svårt att förstå att den kanske var lite ivägen men flyttade senare på sig
 



Svitzer Tyr trycker lite på den granna damens bak

Bunkerbåten Dana åker förbi. Hon är min favoritbunkerbåt efter Tell :-)

Bättre bild på hela Svitzer Tyr.
 

Fantastisk fredag! Det här är en sån grej som gör mig lycklig. Jag är jätteglad trots att det medförde sömnbrist men det är det värt!

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: