EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-06-26
18:12:51

Stål eller trä?

Både gammalt och nytt har idag skådats. Fina gamla skutor i trä och mycket granna tankers i stål. Fick höra en gång att "Förr var båtarna gjorda i trä och männen av stål, nu är det tvärt om..."  Haha, jag skrattade gott när jag hörde det.

Nog för att dessa skutor är förbenat vackra att titta på så skulle jag nog hellre ha mina fötter på en tanker, de är såklart mycket fina de också. Detta kan bero för att jag aldrig seglat eller ens varit ombord på en segelbåt typ, så egentligen vet jag inte men så är det i nuläget i alla fall. De som är aktiva med dessa skutor ska ha en stor eloge för sitt arbete. Mycket pyssel för att bevara och hålla dessa damer i gott skick.

I går kom den fina Atene till Kungshamn och har övernattat till idag, jag fångade henne på bild när vi åkte förbi med Soten på kvällsturen. Så tjusig så! Hon är byggd år 1909 och hemmahörande på Tjörn


I morse gav de sig av lagom till att vi skulle gå med Soten söderut för sälsafari



B Gas Laura låg ankrad när vi körde förbi.
 



Väl ute vid sälarna som låg där på klipporna och glassade i solen och saltstänket gick Ternvind ut från Lysekil. Hon tillhör Terntank från Donsö men seglar under dansk flagg.





Westkust och Ingo påväg norrut. Westkust är byggd år 1932 och Ingo år 1921 så det är också två fina äldre damer. Det har blåst en del idag så de hade gott om vind att segla i.

Mycket bra dag och som sagt med blandade material i båtarna jag skådat. Sälarna var söta de också även om mitt fokus låg på att titta på Ternvind :-)

Jag lär mig något nytt varje gång jag är ombord på Soten, väldiggt roligt är det!

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: