EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-06-17
22:38:20

Lång dag ombord på Soten

Lång arbetsdag på kära Soten idag, nio till nio men med lungt tempo. Mer lärdommar har intagits och dagen har bara varit bra.

Första turen gick söderöver med pensionärer för att göra uppehåll vid Kornhall och ha ROV-körning. De var mycket nöjda över att få se livet under ytan. Vi åkte sedan till Fiskebäckskil och släppte av dem till väntande buss. Avgång snabbt och fullt spett tillbaka till Smögen för att hämta ett gäng från Smögens Öråd och ta en tur i Sotekanalen. Så härligt att få höra riktig buhusländsk dialekt, passade på att tjöta lite extra med dem.

Påväg söderut så fick jag se två tankers. Ternvind och Bit Oktania. Den förstnämnda låg ankrad och tillhör Terntank från Donsö och Bit Oktania tillhör Tarbit Shipping från Skärhamn, hon var på väg in i Brofjorden.







Sedan var det dags för undervattenssafarin. Tog några bilder så man ser hur det ser ut när vi har det. Då sköter Göran ROV:n och pratar lite medan jag berättar vad det är vi ser för djur och växter.







De fick se många spännande saker där under ytan.

Sedan var det som sagt dags att ta Sotekanalen med Smögens Öråd. Fantastisk kväll blev det.


Sotekanalens början söderifrån


Vi är precis för höga för att komma under bron när den är stängd så då får den öppnas. Vi har fått grönt ljus och passerar så snyggt :-)

Kanondag på det fina havet! Mycket nöjd, allt har gått smidigt, i morgon väntar en nya dag med Soten och hoppas även den blir fin!

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: