EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-06-04
21:21:00

Båtspaning en molnig onsdag

Eftersom farleden går precis utanför dykcentret så är det en perfekt plats för båtspaning. Det som är intressant är ju förstås fiskebåtarna. Segel- och övriga fritidsbåtar är totalt ointressant.
Man kan ju se bort mot inseglingen till Brofjorden också och är vädret bra kan man se de stora tankersarna ankomma eller avgå. Kollar Marinetraffic och lotsinfo ofta så då vet man när det är dags att hämta kikaren :-)
Lagom till morgonkaffet kom LL1149 Herring och passerade påväg in till Smögen för att lossa nattens fångst. Hemmahamn Kungshamn Strax efter kom LL97 Zenith tuffade påväg ut på det stora blå. Hemmahamn Lyrön Sista fiskebåten för dagen som jag fångade på bild blev LL497 Zaida som kom tillbaka efter nattens fiske. Hemmahamn Fisketången.
Eftersom det är på ganska långt avstånd att spana när man vill se tankers så har jag kikaren nära till hands och idag när Nave Atria var påväg in i Brofjorden testade jag att ta en bild genom kikaren, blev sådär men bjuder ändå på den. Det var lite disigt där borta också.
Mycket nöjd med dagen, många båtar har jag sett, inte alla som fastnade på bild men det kommer väl, ska ju vara här hela sommaren :-D
peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: