EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-07-07
18:03:00

Bogserbåtar i Lysekil

I lördags eftermiddag tog jag bussen till Lysekil eftersom att turen som vi kör i Malö- Nordströmmarna utgår därifrån. Sedan utgår Undervattensafarin också från Lysekil på söndagar och måndagar så då bor vi på båten lördag till måndag.

När jag klev av bussen i Södra hamnen i Lysekil höll jag på att kissa på mig av lycka då Svitzer Gaia ligger där till kaj och glassar i solen, dagen som fram till då hade varit kass vände fortare än kvickt och resten av lördagen blev kanonbra. Blev en trevlig kväll efter körningen också med en skvätt öl och lite kortspel :-)

Väldigt fin sommarkväll när vi kom åter till Lysekil då på lördagkvällen. Har man skarpa ögon ser man att Svitzer Gaia ligger där till kaj, min mobilkamera är ju inte så bra när det inte är så mycket ljus :-)



Undervattenssafari och sälsafari på söndagen, gick hur bra som helst och det blev ett tiigt avslut på arbetsdagen. Avnjöt en fantastisk middag med bästa Göran och Johan på Norra Hamnen 5. Ännu en fantastisk sommarkväll att minnas. Vi gick förbi Södra Hamnen på hemvägen och då hade Svitzer Geo anlänt också. Jag blev ju såklart helt lyrisk. Den något äldre bogserbåten (byggd år 1887)  Harry låg vid kaj också, hon är idag ej aktiv bogserbåt utan kör endast passagerare.



Idag måndag bjöds det på regn och grått väder. Så jag hade en väldigt tur att få bli uppiggad av bogserbåtarna som tuffade norrut mot Brofjorden precis när vi anlänt tillbaka till Lysekil efter undervattensafarin. I bilden nedan är det Svitzer Gaia så är på språng


Ännu mera glad fick jag bli när vi var påväg tillbaka till Smögen igen efter denna Lysekilsvistelse möter Svitzer Geo.  Jag blev så glad, de är så grymma! Längtar tills jag blir stor och kan få jobba på en sådan! 


 
Vi mötte också Harry som var fullastad med passagerare från Stora Kornö som skulle in till Lysekil. Alltså det ljudet när hon tuffar fram, nästan så man blir knäsvag. 


Denna helg har varit mycket bra på många sätt och jag känner mig så glad.

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: