EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-01-13
16:36:00

Tenta och båtspaning

I dag var det tenta i Navigation som gällde. Delen med Nautiska instrument och delen med meteorologi. Kändes bra på första delen och väldigt neutralt i andra så hoppas nu de rättar snabbt så jag får se resultatet :-D

När tentan var klar så gick jag en promenad till dockan och kollade läget. Gotland ligger kvar och läste att hon ska ligga där till slutet av januari. Vid kajen närmast staketet ligger Vadero Highlander. En grann röd tös :-D



Vadero Highlander är en oljetanker. Bakom ser man lite av Alcedo också som jag tidigare nämnt är asfalt/bitumentanker. Synd att man inte får gå närare och kolla ordentligt. 


Lilla Gotland i stora dockan

I lilla dockan ligger Theodora och blir ompysslad, en fin kemikalie/oljetanker .

Hela tre stycken tankers vid varvet nu :-) trevlig syn!  Jag har också mejlat 9 stycken rederier för att ta reda på om jag kan söka däckstjänster hos dem när jag pluggat klart och lite om sjötid och så. Jag vill ju helst arbeta på en tanker, bunkerbåt eller på en mindre fraktbåt i framtiden, helst som matros, det är dit jag vill nå så kollar redan nu vad möjligheterna är. Har spanat på båtsman också men det kommer ta ett tag innan jag har sjötid så det räcker för full behörighet.  Jepp, så är läget för närvarande. Nu blir det några timmar slutplugg inför ROC-tentan i morgon.

Drömmen om att bli sjöman fortsätter...


peace out
Kommentar:
2014-01-14 @ 20:08:59
#1: Pernilla

Hittade till din blogg för några dar sedan, så himla kiul att se att det finns fler som har ett brinnande intresse för fartyg!! Får alltid höra hur udda jag är. Jag bor i Norrköping, så hit kommer inte så stora båtar, men ändå. Kommer absolut följa din blogg :-)
Med vänlig hälsning, Pernilla Blomkvist

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: