EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-01-16
21:25:00

Kuddar och utekväll

Dagens dag har tillbringats hos en kompis och jag har hjälpt henne med diverse saker. Hon har klippt mitt risiga hår lite då hon är frisör. Bra dag och vi fick mycket gjort. 

I går fick det bli en utekväll med min kollega och kompis Julia. Vi gick till 2:a lång efter att hon slutat jobba och tog några öl och snackade om livet. Väldigt trevlig kväll och provning av ny öl, en IPA och dyr var den, god men kanske inte värd sin slant. Testade en annan också innan och den var däremot väldigt god. Övriga öl var sådana som vi visste vi gillade. Mycket bra kväll!

Lilla jag med den måttligt goa IPA:n 
 Supergod öl!!!! :-D   ett måste för den som är lika förtjust i finöl som jag.
 
I dag gick jag förresten förbi tygaffären vid Olskroken också och kudden som jag råkade se förra veckan fanns kvar, bara en och jag norpade den direkt. Det är en kudde med ett fyrskepp på. Det är fyrskeppet Almagrundet. Det var liksom ännu en kudde som bara skrek Elinor och inte ville något hellre än att komma till mitt hem och göra min soffa lite lite bekvämare :-D 

 
Här är lite fakta om fyrskepp från wikipedia:
Fyrskepp kallas ett fartyg försedda med en fyrliknande belysningsanordning, avsett att ligga för ankar för att varna sjöfarare för fara (exempelvis grund), markera farleder eller som angöringsfyr. Fyrskeppet kan sakna egen framdrivning och används där det är för djupt att bygga en konventionell fyr. Gemensamt för fyrskepp världen över är att så gott som samtliga är rödmålade med stationens eller grundets namn skrivet på båda sidor om skrovet. Undantaget är fyrskepp med lots fast placerad ombord. Dessa skepp är svartmålade och har antingen stationsnamnet eller det lokala ordet för lots skrivet på båda sidor.

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: