EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-02-10
19:00:58

Patria och trist attityd

Ja det var ju tur att Patria kom och åkte förbi idag på min lunchrast, Stena Scanrail också för den delen. Jag blev så bitter på simulatorkörningen idag. Själva körningen gick som en dans! jag är jättenöjd! Sen fick vi black-out... började med att babordsradarn slutade fungera, det brydde jag mig inte mycket om eftersom det var styrbordsradarn jag använde i huvudsak för plottingen o.s.v  resan fortsatte och precis när jag har gjort en gir och kommit på kurs ser jag att autopiloten har dött men ser att vi ligger på kurs så tänker att jag får gå över på manuell styrning för att hålla oss på plats, då är det dött också. Jag drar ner på farten för (medveten att det kommer innebära att vi så småningom kommer ur kurs). Tänker att jag får ta ut positionen, precis när jag ska ta ut den via radarn så dör den också. GPS:en fungerar så jag noterar positionen genom den. Sen avsutas övningen.

Det var inte själva black-outen som gjorde mig bitter utan den attityd läraren hade när han gick igneom med oss. Han hade en väldigt dumförklarande ton. Några hade anropat Sweden Rescue och  det visste jag dock att man inte ska göra, det var med på ett prov i höstas och jag hade fel på den frågan då. Nummer ett är att kontakta Kaptenen och sen sätta 'Not Under Command' lanternor... Till saken hör att vi har inte fått lära oss om man ens kan ändra lanternföringen i simulatorn och inte heller om det är vi som är Kapten ombord eller om det är lärarna i kontrollrummet som är det och om jag ska göra ett anrop till dem via VHF eller interntelefonen och vad jag i så fall ska säga. Det är så luddigt. Jag är helt med på att det var ett test för samma sak kommer ske på uppkörningen men då tycker jag att de kan ha en genomgång på vad man ska göra och inte ha en genomgång som har en idiot-stämpel på sig. 

Som sagt tur Patria körde förbi under lunchen så man fick le lite. Hon ser alltid ut att vara en mycekt välskött dam. Alltid lite roligare att se när båtar man känner igen åker förbi. Patria har jag sett ganska många gånger innan :-D


 


Jaja, nu är dagen över och nu ska jag sätta mig med en jäkla ruttplanering igen som vi fick veta idag att den ska vara klar till i morn, omotiverad! Evert Taube får peppa mig med lite visor och Monica Zetterlund får dra en truddelutt också. Tur dåligt humör går över :-)

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: