EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-02-04
20:14:00

Korsa TSS Dover Strait

Simulatorköningen gick bra idag. Nog var jag irriterad att inte det vi ska planera innan inte stämde med det vi ska köra men det löste sig. Tycker det där med TSS:er är klurigt. Många saker att tänka på och sedan blir det ju inte som man har planerat på grund av alla andra båtar som kommer. Plus att alla inte beter sig som man tycker att de ska. 

Vi skulle korsa TSS:en och då måste man alltså göra det på angiven plats, finns olika zoner där man får köra och där man inte får köra och det är en zon där man får korsa och då ska passagen ske med rät vinkel i förhållande till stråket. Så ska man också visa i tid vad det är man tänker göra så att alla andra ska förstå. Det är mycket att tänka på men Lisa och Jag lyckades bra. Bilden nedan var den bästa jag kunde hitta på hur sjökortet för området ser ut. Den breda lila/rosa randen i mitten är separeringszon och där  ska man inte köra och det är ovanför där som man får korsa. Klurigt och mycket planering. Första körnignen fick vi börja på London-sidan och skulle då korsa hela och i andra körningen fick vi börja i stråket NE-riktning och ta oss över till London-sidan. Kul och lärorikt!
 
Tredje och sista körningen gjrode vi utanför Helsingborg i den TSS:en och då är det framförallt de där jäkla färjorna över till Helsingör som man får hålla reda på. Vi klarade allt men en färja kom onödigt nära. Kunde ha tänkt lite till och dragit ner på farten och släppt förbi den men vi körde fullt spett hela tiden och slank förbi. Ingen kollison skedd så slutsats är att vi klarade det bra. Hittade ingen bra bild hur det ser ut där men det är ju inte särskillt mycket plats så klurigt det med. På slutet drog vår kära lärare på så vi fick snöstorm med höga vågor, det gungade på bra kan jag säga trots att man inte rör sig alls egentligen. Gungiligung :-D

Jag känner att jag lär mig något nytt varje gång på dessa körnignar. Det känns som att jag har bra koll på de funktioner i radarn som vi har gått igenom hittils, lite lurigt med ARPA-funktionerna men det har släppt det mesta. Nästa körning, som jag har nästa vecka ska vi vara själva på bryggorna. Ska börja kolla redan ikväll på labb-pm till dess så jag är väl förberedd. Ska bli kul men samtidigt läskigt.

I övrigt är jag bara trött på mig själv men det går ju över. 

peace out
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: