EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2013-09-19
20:14:00

Skolan flyter på

Veckan är snart till ända med sina långa dagar. Mycket information som intas varje dag och Jag kämpar på. Det som gör att varje ämne bli mer intressant är att de lärare vi har är ju sjöbusar, som har massor med erfarenhet och saker att berätta från när de var på sjön. 

Idag har vi påbörjat en ny del i Sjömanskapet och det är lagar och regler. Detta är, vad de andra säger, den svåraste kursen. Massor med olika viktiga regler som ska kunnas. Man måste dessutom ha 100% rätt på tentan för att klara den... jag siktar högt! Läraren är kanonbra än så länge och det var en riktigt bra föreläsning idag!

Radiokummunikationen och navigationen är det som är klurigast, det hade varit positivt om man kunde få se hur saker och ting går till i verkligheten i stället för att bara få information hur man gör och hur det funkar teoretiskt. Bara att få se hur en brygga ser ut på riktigt hade varit skoj för även om den i simulatorn är vädligt lik en riktig så är det ju inte samma. Men det får väl vänta tills man kommer ut och kanske förhoppningsvis får något jobb efter kursen.

I tisdags var min kära Maersk Eleonora i hamn igen. Denna gång valde jag att inte åka dit, dels kände jag att tiden var lite tajt efter skoldagen och sedan var inte vädret så lockande, reghnet hängde i luften så nöjde mig med att titta på Stena Jutlandica som ligger rakt över älven från skolan. Stena Scanrail tuffade förbi som vanligt också :) Jag har världens bästa plats att plugga på :-D Kan dessutom om jag promenerar ett par hundra meter se rakt in i Damen (dockan) och där ligger det nästan alltid fartyg på service :D Jodå, nog är jag en glad Elinor, som vanligt några törner i sinnet men för det mesta är det mesta positivt just nu.

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: