EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2013-09-09
21:26:54

Sjömanskap, lite båtar och svåra uppgifter

Min dag idag har gått i vågor kan man säga. Börjar med att jag inte vet var jag ska befinna mig första lektionen. Det står maritiman på schemat och jag tror det är en sal som heter så men efter att ha sprungit runt och frågat folk så visar det sig att vi ska vara på just Maritiman som ligger på andra sidan vattnet. Det fick bli älvsnabben och gång i rask takt, bara 20 minuter sen och hade tur som mötte mina klasskamrater så jag visste var jag skulle vara så det var bara att hoppa med i gruppen. Sjömanskap är kursens namn och idag var det en liten guidad visning av lastfartyget Fryken. Vi fick lära oss vad olika delar heter på en båt. Det var spännande och sedan fick vi göra lite knopar.

Jag är ju helt grön på området så det var lite klurigt och många nya ord och knopar har jag ju ingen större erfarenhet av.

Fick lite koncentrationssvårigheter när jag ser att trålaren Torland lägger ut. Solen sken rakt på så den bara lös när den gled fram på älven, väldig kontrast med den orangea färgen och alla mörka färger runt om. Det var just när vi höll på med knoparna så jag kunde inte ta någon bild, det var synd! Jag har aldrig sett den åka i dagsljus innan och blev så glad. H

Hela tiden låg Stena Scanrail inne också på sin plats i Frihamnen. Eftersom hon är en av favoriterna så blev det några blickar bort mot henne. Hade sedan sån tur när vi tillbaka på Lindholmen käkar lunch på bryggan och hon kommer och åker förbi. Lite synd att kameran på mobilen inte är så bra, glömmer alltid bort att ta med mig den andra, som i alla fall är lite bättre. 





Resten av dagen var mest förvirrande i en datasal med övning i radiokommunikation och marin säkerhetsengelska. Jag som inte var på förra lektionen för att jag inte var antagen då tyckte det var jättesvårt men med lite övning så kanske det lossnar också. Har suttit nu på kvällen och försökt förstå saker och ting, det är mycket läsning.

Det är tur att det finns så fina fartyg man kan gå och kolla på dem coh bli glad och drömma sig bort lite att man kanske någon gång i framtiden befinner sig på något av dem. Just nu känns det lite tungt men jag hoppas det går bättre.

peace out
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: