EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2013-09-05
22:33:52

Navigation och säkerhet

De två första dagarna är nu till ända på kursen, i morgon är sista dagen för veckan oh jag är jättetrött efter all information som ska in i min hjärna, men det är kul!!!

Igår var det navigation hela dagen och eftersom jag inte hållt på med sådant innan var det lite förvirrande. Har blivit två kvällar med tragglande av merdiander, kurs, bäring och sjökortssymboler... det är som sagt jätteskoj men väldigt mycket att hålla reda på. Det kommer sakta men säkert in i minnet och fastnar. 


Sjökort, transportör, passare och linjal :D redo att ta fram en position eller kurs!

Idag torsdag har vi haft säkerhet på schemat och det är då en kurs som heter Basic Safty som vi går, den har flera moment och idag fick vi testa ta oss i och ur livflotte från land och vattnet med överlevnadsdräkter+flytväst på. Det var inte det lättaste men det gick! Sedan fick vi också bli uppvinchade och hoppa i igen. Vi har också testat skjuta nödraketer, tända bloss, skjuta kastlina (tror det heter så, minns inte allt). Det var intressant och kul det också. :D  Morgondagen kantas också av säkerhet.






Fick koncentrationssvårigheter när Stena Jutlandica kom in och la till, så lätt och smidigt det ser ut!!! :D
 
peace out

 
 
 
 
Kommentar:
2013-09-09 @ 00:46:46
#1: Inger

Heja Elinor, rivstart kan man säga men det verkar handgriligt och kul. Varma hälsningar från Maputo, Mocambique. Tillbringar kommande vecka med möten om fiske, hav och land i östra Afrika. Ska bli spännande.
Kram, Inger

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: