EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2013-02-19
18:29:41

Nya stigar utforskade

När jag kom hem från jobbet idag vid tre så gick jag och Ville ut. Reflex på så han skulle synas eftersom planen var att ha honom lös och sedan visste jag inte om vi skulle komma hem innan det blev mörkt. Han syns ju så dåligt i skogen eftersom han är mörk också så det är lättare att hålla koll på honom när han har reflexen på.

Vi hittade massor med stigar och vägar där i skogen som vi utforskade. Det var gott att traska omkring i skogen. Jag hade ingen aning om vart vi var men tillslut hittade vi fram ur skogen och kom in i ett bostadsområde som vi sen lätt kunde hitta hem ifrån, men det var en ordentlig upptäcksfärd. Det är skönt att ha honom lös tycker jag för då kan han gå i den takt han vill och få bästa möjliga motion. Dock har vi övat jättemycket på att han ska komma när jag ropar och gå intill mig när jag säger det och inte lämna mig förrän jag säger att han får det och det fungerar mycket bra. Dock skulle jag aldrig våga ha honom lös om det är andra hundar i närheten, det är varken han eller jag mogen för så man får ha koll med både ögon och öron ifall det kommer någon. Det är en hel del hästar här omkring också så sådana får man titta efter också.

Det var perfekt att gå i skogen idag så det är kallgrader så det har frusit och är hårt. På vissa ställen var det mycekt is men det var inga problem att gå vilket var skönt. I morgon får vi gå och undersöka mer. Nu vet jag hur man kan gå några rundor med både skogsstigar och gångvägar så det är bra, det tar dessutom runt en timme om man går utan att vika av och upptäcka nytt under tiden. Idag blev det 1,5 timme då vi gick in på stigar som slutade eller man kom fram till något hus och fick vända. Kul med nya vägar och att upptäcka området här i kring.

Ville i sitt lysande reflextäcke. Massa dreggel har han i mungiporna också haha :D

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: