EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2013-02-05
18:51:00

Emma Maersk

Ja, för lilla Emma Maersk går det inte så bra för tillfället...



Hon ligger för närvarande i hamn i Egypten för att i fredags upptäckte man att det var 18 meter djupt vatten i maskinrummet. Enligt storchefen så kommer det ta månader att reparera henne.

Dykare har varit och undersökt henne (undersöker fortfarande) och det man har kommit fram till så här långt är att en akterpropeller gått sönder (flera blad saknas tydligen) och det har då kunnat läcka in vatten där den är monterad. Även om det ännu inte är helt klarlagt vad som egentligen har hänt så utesluts det att det är någon mänsklig faktor inblandad.

Tillsvidare har Maersk Line åtagit en försiktighetsåtgärd att alla fatygen i E-klassen inte ska använda sina akterpropellrar för att minimera risken att det händer något för de andra båtarna. Man ska kolla över läget på dem också.

De betonar också att det inte var någon risk att Emma skulle sjunka. De arkitekter som konstruerat E-klassen bekräftar att denna typen skulle hålla sig flytande även om maskinrummet fylls och den är fullastad.

Det är väldigt mycket utrustning och maskiner som nu ligger under vatten och eftersom det är saltvatten så kan de inte bara pumpa ur vattnet för då kan korrosion uppstå så de ska pumpa ut lite i taget och skölja allt i sötvatten och maskiner ska plockas isär och göras rena. Därav att det kommer ta lång tid innan hon kan vara i drift igen.



Så jag håller tummarna att det kommer gå bra med allt så hon kan fortsätta trafikera de stora haven och så småning om komma till Göteborg igen :D  så länge får jag kolla på hennes systrar :D

peace out
Kommentarer:
2013-02-05 @ 22:52:00
#1: Inger

Hej du fartygsfan av stora mått, din favorit har problem fått. Med denna klara info nu, kanske det är dags att med havet ta itu. Du är ju påläst tydligt och klart, vad ska nu nästa steg bli snart?
Kram, Inger

2013-04-15 @ 18:40:21
#2: Elvis

Emma hade otur från början. Jag var en av de som svetsade ihop henne och hon är den första i serien. När de släppte henne ut ur torrdocka (arbetet var inte färdig) brann hennes styrhus. Man var tvungen att byta ut det hela för att branden var så kraftig. Jag har några bilder på henne när hon tillverkades måste bara hitta de

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: