EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2012-09-16
18:23:00

En tripp till Nääs slott

Idag sov vi lite extra, ända till klockan nio, rena rama sovmorgonen, det var skönt! Väl uppstigna blev det långfrukost och massa gott prat om allt möjligt. Strax efter tolv begav vi oss mot Nääs där det finns ett slott med fin natur kring och även ett café med massa gottigt. Eftersom det är påvägen mot huvudstaden så åkte vi dit för att Inger sedan enkelt skulle kunna fortsätta sin färd hemåt. Jag kunde enkelt ta pendeln tillbaka till Göteborg. 

Vi gick först runt lite och kollade på fina byggnader och for sedan upp till slottet för att fylla magen med god mat och fika. Jag gick sedan till Floda station som låg på andra sidan sjön. God promenad med lite regnstänk, men jag hittade fram. Tog ganska lång tid att gå men det var gott. Lite skogsluft skadar aldrig.

Jag hittade en stor ihålig ek. Ek är mitt favoritträd. Odlade en hemhemma när jag var fem år och den lever än, tänk när den blir lika stor som denna! :DDetta hus sägs vara en kopia av den ryska tsarens sommarhus. Byggdes år 1878.Väldigt vackert område. Hit ska jag åka fler gånger! Rödbetor med Gevréost... omnomnomnom!!!Cheesecake till efterätt, också namnam! :DDet här är väl en riktig sötbit det också :D det var ett väldigt mysigt café! 


Sedan tog ju jag mig en promenad runt sjön för att komma till stationen. Mysiga små vägar att gå på.En stärcka över ett stycke våtmark gick på dessa. Trevlig tripp :D sedan kom man så man gick längst med järnvägen och då fick jag se lite tåg så jag blev glad :D   Tog längre tid än väntat att gå men tillslut kom jag fram till stationen, hade sällskap av Ulf Lundell och Stefan Sundström så jag var en muntergök och det gjorde inget att jag precis missade tåget och fick vänta en halvtimme.

Trots ett lite mulet och fuktigt Göteborg är jag glad, det liksom spritter i kroppen, går runt och ler för mig själv och är energirik.  Kan ha vissa orsaker fast sånt delar jag inte med mig av här :D   

Den lediga fantastiska helgen avslutas med en finöl, så uppladdningen inför kommande vecka är påbörjad :D

peace out











Kommentar:
2012-09-17 @ 18:12:51

åh det var i närheten av Näässlott som den där islandshästtanten bodde som jag sökte jobb hos.
vad finnt det var där. Eken kommer bli så stor men då är vi redan döda då den blir ihållig:)

Svar: ja, den kommer nog bli fin :D
EllenElinor

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: