EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2012-02-19
22:13:13

Synskadade Kent

I dag har jag träffat en helt kanonrolig männsika, nämligen Kent. En man som stog inne i Ängelholms stationshus med sin vita käpp och frågade om någon kunde hjälpa honom ut till tåget. Jag antog mig uppdraget och sedan var det prat utan slut tills tåget kom. Jösses, vilken underbar människa. Han hade inte varit blind jämt men synskadad och det blev sämre och sämre. Han hade varit kock ute till sjöss och även på resturanger, mästerkock! Nu hade dock synen blivit så dålig att han inte fick jobba pga säkerhetsskäl :(  men han lagade fortfarande massa mat och förvånade folk hur bra det blev trots att han inte såg något :D Han var från Falun och visste till och med var lilla Hedesunda ligger, brukade stanna till på vägkrogen där och käka när han och hans kompis som kör långtradare åker förbi  :)  Väldigt trevlig att prata med!  Fick hjälpa honom på tåget också och sedan fick han kaffe och fralla :)

Det var lite dramatik på tåget också, dock var inte jag inblandad, jag befann mig i andra tågsettet. Det var en stökig person som fått böter för att han inte hade biljett... han skrev på och allt och sen flippade han ur och lokföraren ryckte in och tydligen blev det nästan slagsmål... jösses! För en liten biljet, hur svårt kan det vara egentligen... hellre köpa en biljett i stället för att böta 800 spänn... tydligen håller inte all med... skumt! Det löste sig, farbror blå kom och hämtade kotten... det resulterade i 20 minuters försening.

Det har varit en lång dag. Först köket två timmar och sedan två vändor till Ängelholm, det tar på krafterna så jag ska lägga mig tidigt. Får ladda batterierna till i morgon :)  hoppas på en rikgit bra dag!

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: