EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-05-31
00:11:37

Dyklogg från 28/5-11

Här kommer dykloggen på helgens dyk. Inga bilder än men ska se om jag kan fixa det snart :)

DYK 1

Plats: "Fölet"
Tid: 45 minuter
Djup: 16,9 meter

Ett bra dyk men med dålig sikt. Med tanke på hur vädret varit i veckan så är det inte så konstigt. Det var ganska höga vågor då också när vi åkte till platsen så mycket grums grums for runt, man kände ju vattenrörelserna nere på 16 meter också, åkte lite fram och tillbaka, inget jag lider av då jag tycker det är ganska gött :P   Dock var det ju väldigt mycket mer rörelse på säkerhetsstoppet och då åkte man runt som en vante :P då känner man att man lever och jag är som lyckligast!

DYK 2

Plats: Brimskär
Tid: 34 minuter
Djup: 18,2 meter

Dålig sikt med det gick bra fram till dess att Magnus lampa dog, då blev det ganska mörkt och nästan otäckt. Min lampa är nämligen ingen hit. Vi dök åt andra hållet än vad vi brukar så det blev lite nytt i alla fall, vi dök in i viken i stället för ut från den. Såg hummer, trollhummer, krabba och lite fisk. Även här var det mycket rörelse och på säkerhetsstoppet for man fram och tillbaka väldigt, men allt gick bra :)
DYK 3

Plats: Kon-Tiki viken
Tid: 32 minuter
Djup: 5,3 meter

Provdök Waterproofs nya D1:a hybriddräkt. Den var bekväm i materialet och lätt att röra sig i på land och även i vattnet, dock svår att tömma på luft. Fick också ha 4 kg extra bly på mig för att sjunka. Magnus och jag simmade tipspromenad och fick 6 av 10 rätt :D dock var vi de enda som dök den så den las väl ner lite, men den var kul! Skiten var bra trots att sjöräddningsbåten varit in i viken och dratt upp massa bös från botten, det mesta hade lagt sig när vi hoppade i :)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: