EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-05-05
20:08:00

Disputation och seminarium

Dagen började på riktigt klockan 9 på plats i hörsal Arvid Carlsson på Shalgrenska. Jag var på mitt livs andra doktors-disputation. Titeln på hennes avhandling var "Loved ones within palliative care -understanding, strategies and need for support". Hon hade alltså studerat hur den palliativa vården (vård i livets slutskede) ser ut och hur den kan utvecklas, hon undersökte den från anhörigas och personalens synvinkel och hur sorgarbetet efter att någon gått bort ser ut hos olika individer. Det var väldigt intressant! Hon försvarade sig också bra mot opponenten och svarade tydligt på betygsnämndens frågor. Det var lätt att hänga med och jag kände att jag lärde mig något nytt :)

Sedan hade vi ett seminarium i skolan där vi diskuterade kvalitativa forskningsmetoder och även de vetenskapliga artiklar vi läst. Det var också kul! Gillar vår kursledare, så mycket energi och så positiv till allt och förklarar så bra, aldrig några krusiduller och det är så skönt! 

Mer insperation inhämtades med Egoboost Magazine som släppte sitt första nummer härom dagen :D har bara läst lite i den än men ska läsa mer innan John Blund attackerar mig :D

Var ute på en liten löprunda också nu på kvällskvisten, blev 5 km och ganska så precis 30 minuter :D Gött! :D
peace out
Kommentar:
2011-05-05 @ 20:35:39
#1: tess

sv; aww va jobbigt! :( man vill ju egentligen iaf hinna säga hejdå, även fast det är jobbigt :(

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: