EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-04-05
20:31:35

Nana

Har för första gången i mitt liv läst manga. Det var när jag var hos bästa Johanna som hon plockade fram serien om Nana till mig. Johanna har MASSOR med mangaböcker på både engelska och japanska och eftersom jag aldrig läst manga tänkte jag att jag ger det en chans... som så mycket annat vill jag få min egna åsikt om saker och ting. Detta är ju också ett smart sätt att träna engelskan, lite krångligt i början att läsa bakifrån och rutorna i "fel" ordning men det lärde man sig snabbt :D

Nu har jag läst de 6 första böckerna i serien och jag gillade den! Det finns tydligen 6 till böcker men Johanna hade dem inte men sa att de går att läsa på internet. Jag har letat upp sidan men känner att det är lite jobbigt att sitta framför skärmen och läsa, men jag får ta lite i taget tror jag. Tror att det är att man känner igen sig så mycket som gör att man fastnar och vill läsa vidare och vidare och bara mer och mer...


Handling (taget från Wikipedia)

Nana Osaki och Nana Komatsu träffas på tåget till Tokyo av en slump, när de råkar sätta sig bredvid varandra. De träffas senare återigen i Tokyo och bestämmer sig då för att dela lägenhet med varandra. Deras lägenhet har rumsnumret 707. Siffran 7 uttalas "nana" på japanska, vilket ger numret betydelsen "Nana och Nana", ett återkommande skämt i serien. Trots att de båda Nana är helt olika varandra tycker de om och respekterar varandra. Serien följer deras liv i Tokyo medan de kämpar för att följa sina drömmar och växa som individer. Serien berättas främst utifrån Nana Komatsus perspektiv, men bitvis även av Nana Osaki.

Nana Osaki  a.k.a Nana eller "Nana O."
Hon är en punksångerska, vars dröm är att kunna leva på sin musik. Hon växte upp hos sin farmor efter att hennes mamma övergav henne och har ingen aning om vem hennes far är. Hon sjöng tidigare i ett band där även hennes pojkvän och sambo Ren spelade bas. Ren blev dock erbjuden en chans att debutera som musiker i Tokyo när gitarristen i det populära bandet Trapnest (förkortat T-nest eller Toranesu i den japanska utgåvan). Han erbjöd Nana att flytta till Tokyo tillsammans med honom, men hon valde att stanna kvar med sitt band, Black Stones (förkortat BLAST) istället för att inte förlora sin självständighet och sin stolthet. De gör motvilligt slut med varandra. Nana flyttar senare till Tokyo för att satsa på en karriär som musiker.
Nana Komatsu a.k.a Hachi eller "Nana K."
Hon är Nana Osakis totala motsats. Hon är uppvuxen i ett varmt och välkomnande hem tillsammans med sina föräldrar och två systrar. Hennes uppväxt var trygg. Hon får senare smeknamnet Hachi (efter hunden Hachikō som blev känd på grund av sin trofasthet). Nana har en ovana att bli kär vid första ögonkastet och har svårt att vara sig själv inför den hon är tillsammans med. Hon är ofta osäker på sig själv, upplevs som ombytlig och försöker ständigt spela rollen av den perfekta flickvännen. När någonting går fel förlitar hon sig alltid på att andra ska hjälpa henne ur knipan. I samband med att hennes vänner och pojkvän flyttar till Tokyo för att studera bestämmer hon sig för att följa efter ett år senare, efter att ha samlat ihop tillräckligt med pengar. Hennes dröm är att bli en självständig kvinna samt att få gifta sig med sin pojkvän, men vägen dit är lång.

Nana och Nana

 

peace out

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: