EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2010-05-04
20:08:58

10 km löpning och svullet ansikte på köpet

Blev en löprunda på 10 km idag. Totala sträckan var 12 km men jag drabbades av en allergisk reaktion på hemvägen och när det var 2 km kvar kunde jag knappt se något då ögonen svullnat igen. Jag började gå och upptäcker också nässelutslag på armar och ben och tänker att 'fasen inte nu igen!' Jag går och går och jag känner mig konstigare och konstigare för varje steg, svimfärdig och svårt att andas. Det var väldigt obehagligt! Jag sätter mig ner på en gräsmatta och tänker att om jag varvar ner lite och slappnar av så kommer det gå bra. Knäpper ett kort med mobilen för att se hur det ser ut. Dock kunde jag inte se bilden för det var för mycket sol.

Såhär såg jag ut. läskigt! Vet inte vad den mörka fläcken vid munnen är men jag tror det är en skugga :P Hade små nässelutslag även i ansiktet.

Det kändes bra nästan på en gång så¨jag reser mig upp försiktigt. Så fort jag står upp så blir det brus framför ögonen och jag måste sätta mig igen. Jag lyckas gå en liten bit i alla fall, kanske 100 meter, men måste sätta mig. Jag lägger mig på mage och försöker verkligen slappna av, jag ligger där i 10 minuter och sedan försöker jag resa mig igen. Denna gång går det bra.

Jag lyckas ta mig hem (typ 500 meter dit) och när jag kommer in i hissen får jag en chock! Hur jag såg ut! det var det värsta jag sett på länge! Ögonlocken var uppsvullna och läpparna! kändes som om jag hade botox i dem.

Det första jag gör när jag kommer hem är att dricka massor med vatten och käka några vindruvor och sedna lägger jag mig på sängen och sover 2 timmar. När jag vaknar så är nässelutslagen borta och svullnaden i ansiktet har gått ner men är inte helt borta.

Jag är fortfarande svullen och ska se om det går att sova bort, ska gå till apoteket i morgon och se vad de säger. Det vet nog var det finns en vårdcentral också nära som kan kolla på det om det skulle behövas.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: