EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2010-05-02
15:08:19

Valborg och 1 maj Spacestation

(Långt inlägg)

Sådär då, då var det dags att komma tillbaka till verkligeheten. Har haft det helt underbart! Vi börjar från början, alltså Valborgsmässoafton.

Valborg

Uppgång vid nio för att sedan vara på den stora gräsmattan utanför Humaniten. Där fick vi en champange en baugette och ett glas med jordgubbar. Det var MatNatSex som ordnade allt. Det var helt fantastiskt roligt!

Vi fick sitta där och vänta lite på paraden, för vi gick inte med i den. Då går alla från Studenternas Hus (Studs) och MatNatSex:s ordfarande badar i Poseidon och även de som vill gör det efter honom. En bit efter 10 kom de och vi kunde börja kalasa på det goda.



Efter det så gick Jag, Johanna och Staffan hem till dem och tog det lugnt, Staffan och jag klippte varandra, Johanna hade feber och mådde inte så bra så hon blev hemma när Staffan och Jag gick till Studs för att gå den stora paraden från Studs till Trädgårdsföreningen. Det var superroligt!

Inne vid Trädgårdsföreningen så satt vi några timmar och njöt av solen och lite öl. Det var najs och sedan gick jag till Himlabacken som jag tror att det heter och mötte upp Johanna som nu vilat lite och mådde lite bättre. Vi satt där nedanför Hvitfeldska och väntade på Cortégen. Det började regna och vi blev sura och den var försenad också. Men vi såg ungefär hälften av alla vagnar och jag tyckte det var fantastiskt!

Sedan bjöd vi hem massa folk till Johanna och Staffan på varm choklad. Vi satt där ett bra tag och det var mycket folk och vi spelade tv-spel och drack endel öl. Vid elva tror jag alla gick hem och då var Johanna helt slut och hade fortfarande feber så vi gick och la oss och laddade batterierna inför 1 maj.

1 maj, Spacestation

Den rosa sjöstjärnadräkten är nu mer inte längre så hel och inte längre så rosa. Spacestation var det roligaste jag varit med om på länge! Helt fantastiskt!

Vi samlades i Slottskogen vid elva tror jag klockan var och lekarna började kanske vid tolv eller ett. Det tog lite tid allt och det var ganska mycket folk.  Jag var med i lagen "Det var bättre förr!" Lekarna eller rättare sagt tävlingarna som var, var helt fantastiskt roliga! Först fick vi köra kubb mot några Chalmerister, vet inte vad de var från för festeri men vi vann över dem i alla fall och det var gött! Sedan skulle vi köra Punch-brännboll mot några som jag inte kommer ihåg vilka de var. Det var som vanlig brännboll förrutom att efter att man slagit skulle ta en shot punch och sedan också ta en shot punch vid varje station. Det var galet roligt och jag vet inte om vi vann eller inte men flummigt och roligt.

Tredje leken/tävlingen var att man fick ett skärp på sig med en töjbar tamp i och andra ändan var fast i motståndaren som också hade ett skärp. Man skulle stå rygg mot rygg på en pressänning som de hällde en massa såpa på. På varje kortsida så stog det en öl (50 cl burk)och den skulle man springa fram och ta och dricka upp, det var svårt då det var halt och repet inte var så långt. Jag lyckades av ren envishet ta mig fram till min öl och dricka upp den. Hon jag var fastbunden i sprang runt och försökte få bort mig men jag hade lyckats ta mig till gräset så jag satte ner hälarna och var i princip orubblig. Hon gav upp och hjälpte mig att hälla i mig ölen.

När man sedan druckit upp ölen fick man knäppa lös sig och springa fram till en balja med vatten och plocka upp ett äpple med munnen. Därefter ner med ansiktet och hitta en sockerbit i en balja med mjöl. Sedan springa en sträcka till mål. Jag var väldigt stolt då jag lyckades ta mig först dit. Det var roligt när Johnna skulle köra, hon var med i första omgången och fick köra mot Hulken (vet inte vad han heter på rikgit) som är typ 2 meter lång och ganska stor. Johanna är liten och nätt på kanske 1,60 eller nått. det var roligt att se. Dock gick hennes tamp av och samma hände för Johan och hans motståndare. Det var lite synd men det var en roligt lek!

Sedan skulle vi köra slajm-krig. Vet inte om vi vann det eller inte men det var roligt det med och man blev väldigt kladdig!

När det var klart i Slottskogen så gick vi hem till Johan och mellanfestade. Vi var många goa männsikor där och det blev massa musik och prat och väldigt mycket vattenpipa. Han hade något supergott vin också som smakade lite glögg och det var kalas och det fick jag kanske lite för mycket av men det var roligt. Han hade också Strårom och det är bland det äckligaste som finns! Tungan riktigt krullar sig i munnen!

Vi gick sedan till Studs där det var sittning och det var en ganksa rolig sittning men den kunde varit bättre. Vi fick i alla fall reda på att vårt lag vann tävlingarna och det var roligt! Vi blev väldigt glada för det!

Det var sedan pub på Studs och det var roligt! Pratade med fina och roliga människor och satt ute på trappan och sjöng allsång till en man som spelade gitarr. Det var sjukt roligt och så rökte vi lite cigarr och var glada.

Sedan letade jag på Johanna och vi dansade lite galet och pratade och sedan går vi ut för att ta lite luft och börjar prata med några killar. Den ena påstår att vi är lesbiska och Jo och jag börjar gapflabba och jag frågar vad han baserar det på... han pekar på min frisyr och säger att mina örhängen också gör att jag är lesbisk. Intressant. Sedan frågar Johanna varför hon är lesbisk och då svarar han att det är för att hon är med mig. HAHA det var så roligt att Johanna och jag bara var tvugna att hångla lite till killens fina flin. :D

Sedan var vi där bara en liten stund till och jag blev bjuden på en punch av Felikss och den där gitarristen och efter det så gick Jag, Johanna och Staffan hem. Johanna och jag snackade en massa och bollade tankar och funderingar och diskuterade massor innan vi gick och la oss. Det blev en lång dag men helt underbar!

Har varit hos Staffan och Johanna från i onsdags och det har varit så bra! :D Är en mycket glad Elinor nu! :D

peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: