EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2010-03-25
23:07:47

And There Was Light

Idag har varit en fin dag. Inger och Jag gick upp i lagom tid, vid nio, och hon hade några jobbsamtal att ringa. Vid tolv kom vi iväg med vagn och buss och tog oss ut på Hisingen och Eriksbergshallen. Det är nämligen en stor konstutställning där nu. Den heter 'And There Was Light'.

Det är en utställning med Dan Vinci, Michelangelo och Rafael. Tre stora kända Renässans-konstnärer. Utställningen pågår från 20 mars- 15 augusti 2010 så man har lång period att gå och se den och jag rekommenderar verkligen det!

Jag är ingen konstfantast men tycker det är häftigt att så gamla målningar finns kvar. Att jag fick reda på det var att vi på LabViewn i måndags fick hålla på och göra ett program som tog fram en förstörd bild. Den första bilden var Mona-Lisa och då sa vår ena lärare att denna utställning var. Mona-Lisa fick inte hänga med men däremot fick La Bella Principessa det. Den tavlan är målad av Leonardo Da Vinci och är försäkrad för 4 miljarder kronor!

Det var en fantastisk utställning och vi var där i två timmar och man hade headset på sig och en laserpekare med knapp som man riktade mot sändare som satt vid varje tavla och skulptur så berättade en röst om dem. Helt fantastiskt bra. Tycker annars det är jobbigt att läsa på skyltar, så den idén var kanon!




Det är här inne det händer :D


La Principessa värd 4 miljarder

Så gå och se denna utställning om du är i Göteborg! Väl värd pengarna!

Nu till efter utställningen... vi gick till ett kafé/resturang som heter Solrosen som ligger i Haga på Kamponjärgatan. Vi åt där och det är en vegitarisk och vegan resturang och det var riktigt gott! vi träffade två av Ingers kompisar där :D

Sedan gick Inger och jag till Espresso House och tog en kaffe och muffins och snackade lite. Tänkte gå på bio efteråt men det fanns ingen bra så vi åkte hem.

Nu sitter vi vid varsin dator och skriver och dricker te :D  snart är det läggdags :D I morgon blir nog en kanondag! :D

peace out


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: