EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2009-11-24
19:28:51

Mycket räkning och Jannes Renskav

I morse var jag uppe innan solen ens kunde skymtas bakom träden... kvart i sju med andra ord :D   det gcik förvånadsvärt bra att stiga upp den tiden tyckte jag. Vi började nämligen klockan åtta idag för vi skulle bli informerade om något.

Jag tog mig till skolan och infann mig i HA klockan kvart i åtta och informationen vi skulle få var om programrådet för fysik... det var jättetråkigt och något som Jo och jag egentligen inte hade någon nytta av.

Vi gick efter infon till studievägledaren för att ta ett snack. Han var dock inte där men vi fick hjälp av tjejen som har hand om den adnimistrativa delen (tror jag det är i alla fall) och vi ska dit på måndag igen och se om det löst sig.

Sedan var det föreläsning fram till lunch och det var lite rörigt... men mest när vi skulle rita och det blev nya vinklar här och där hela tiden så bilden jag ritat är mest ett enda kludd...

Åt min fantastiska renskavsgryta som jag gjorde i går, receptet finns längre ner. Jag vill vara kvar och räkna men det ville inte Jo men jag lyckades ha henne med en stund och sedan fick jag räkna själv till klockan var tre och då for jag hem.

Väl hemma har jag räknat lite mer uppgifter i optiken och har kollat lite gamla tentor till mekaniken. Ska fortsätta med det sistnämnda nu.

Men innan jag avslutar ska jag dela med mig av en fantastiskt god maträtt som Kapten Janne lagade i somras :D


JANNES RENSKAV

Blir till 4-5 personer beroende på hur glupska alla är.

2 paket renskav
3 burkar créme fraiche  á 2 dl   (1 st vanlig och 2 st med chili)
1 lök
Färska champinjoner
Färsk chili

 Löken ska finhackas först och champinjonerna ska skivas. Bryn sedan löken och champinjonerna och när champinjonerna 'krymt' ihop så lägg i renskaven. Skär renskaven i strimlor först, De är redan tunt skivade. När köttet ser ut att vara stekt så häll i créme fraichen. Rör om och låt puttra. Salta och peppra efter behag.

 Den färska chilin är inte ett måste men gott om man gillar fart i maten, också mängden bestämmer man själv men smart att börja med en om man inte vet hur starkt man tål, de kan också vara olika starka. Den ska stekas tillsammans med lök och champinjonerna  i början.

 När det puttrar så kan man sätta på pastan. Det är godast att ha bandspagetti till.

peace out

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: