EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2009-11-15
21:28:26

Bitter men glad nog att dela med mig av super-lax-receptet

Dagen har varit ganska så seg. Jag haft konstig bitterhet i mig som inte ville ge sig vad jag än gjorde. Jag testade gå en promenad och kolla på havet... det hjälpte en lite stund men inte så länge. Sedan så var jag ho Jo på tårtkalas och åt massa tårta... blev glad under tiden jag var där... och efter det hade jag sådant sug efter kebab-tallrik att jag lyckades få Amelie att tycka det var en bra idé att äta det så hennes Carl kom och hämtade oss och vi åkte upp på Johanneberg och käkade det och Brook var med också...det var mycket roligt och jag var glad under den tiden också.

Sedan åkte jag direkt till Frölunda trog och Hemköp och handlade. Det brukar vara ett bra knep också när jag är bitter... så gjorde jag alltid förr när jag bodde i Olofshöjd-ghettot då gick jag till MAXI och där inne kunde jag gå och strosa...då blev jag ofta glad... men det hjälpte inte att gå i livsmedelsaffär heller och jag blev inte så glad av att laga mat heller.

Hopppas det går över... har gjort en lax-gratäng. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet men det får bli kanske i morgon när jag smakat om det blev bra för det är ännu ett experiment.

Men istället för ett ord i dag ska jag dela med mig av lax-grytan jag gjorde härom dagen. Den blev väldigt god. Dock kan jag inte dela med mig av hur smaskig den såg ut för jag hade inga batterin till kameran.


LAX-GRYTA àla Elinor
(räcker till typ 4 pers)

 

Att handla hem


1 st gul lök

70 gram baby spenat

4 st portionsbitar lax

5 dl Mellangrädde (kokbar)

Citronpeppar

Salt och svartprppar

Ingefära



 

Finhacka löken. Det ska vara väldig finhackat. Hacka också spenaten men den behöver inte vara så finhackad bara så att det inte är så stora blad, de krymper när man bryner dem. Löken och spenaten ska alltså brynas tillsammans och under tiden som det gör det så skär man laxbitarna i mindre bitar.

 

Lägg i laxen med löken och spenaten och häll på grädden. Detta ska nu puttra till laxen är genomkokt. Krydda med citronpeppar och svartpeppar. Lite salt och ingefära är gott att ha i också.  Kryddning sker efter behag men om man är osäker så ta ett kryddmått av varje och smaka av och sedan tillsätta något om man känner att det behövs.

 

Serveras med kokt potatis



peace out

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: