EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2009-12-06
01:03:28

Hajar

SVT 2 hade haj-tema nu i kväll och det laddades upp med snarr och kuddar och täcke så det blev riktigt mysigt :D 

Först var det 'I vithajens vatten' som var en en amerikansk naturfilm om pälssälar och pingviner som lever tillsammans med tusentals andra arter, men de tar en stor risk varje gång de ger sig ut på jakt efter föda. Dessa vatten är den stora vithajhonans främsta område. Allt utspelades vid Sydafrikas sydkust.

Det fortsatte sedan med en kort-film ''Håkäringen – storhajen i Norden'', en film av naturfilmaren Armin Mück och biologen Hans Hellman som söker upp de gåtfulla hajarna i deras grönländska iskalla vatten och i Skagerrak utanför Norges kust.

Efter det var det "Sharkwater" som gällde och den var riktigt bra! Den borde alla se!

OM FILMEN: Sharkwater är en spännande dokumentär med ett viktigt budskap! Rob Stewart dök vid Galapagos när han såg hur longlinebåtarna kom och fiskade upp de hajar som han just dykt med. Detta för att ta deras fenor och dumpa kropparna överbord. Rob bestämde sig för att göra en film som visade världen vad som håller på att hända i våra hav. Tillsammans med Paul Watsons "Sea Shepherd" jagar han de olagliga finningbåtarna i bland annat Costa Rica.

Se Sharkwater i SVT PLAY  HÄR


Kvällen avslutas med filmen som gjort att många fått, enligt mig, fel uppfattning av hajar...HAJEN... jag har själv sett den säkert fem-sex gånger och jag tycker den mest är skrattretande... men sorglit nog är det många som sett den och tror på fullaste allvar att hajar är människoätare...tråkigt men sant :'(


Fler människor dör av elefanter varje år än av hajar.... bara så du vet ;P


peace out
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: