EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2009-08-05
18:05:17

NATTDYK!!! ENORM Hummer!!!

Jag har aldrig sett en så stor hummer som jag gjorde på nattdyket igår!  Den var enorm!!! Kan inte beskriva hur stor den var!

Det var Jag, Calle, Hanna, Sarah och Daniel som skulle dyka och vi tog kanalen ut och skulle dyka vänster varv runt Skitareskär. Jag, Sarah och Daniel höll ihop. Sarah fick dock avbryta dyket då hon började må lite dåligt. Daniel följde henne tillbaka och jag låg och snorklade och kollade på kammaneter och mareld. Kammaneterna var skitfräcka när man lös på dem :D 

När Daniel kom tillbaka så gick vi ner och efter ett tag mötte vi Calle och Hanna som kom tillbaka...Calle vinkade oss till sig och visade oss upp till 14 meter och en skreva (eller avsats) jag visste att det fanns en jättehummer där redan innan men att den var så sjukt stor hade jag nog inte kunnat ana. Klorna var som mina underarmar nästan...hur stor som helst!  Fick tömma masken flera gånger om för den läckte när jag skrattade...sen började den gå mot en också... men det var coolt! Jag vill dyka där igen snart!

Fick också se en tejstefisk för första gången och den var fin :-)  Det var också stora krabbtasker och lite allt möjligt. Det var också fint att titta upp på bubblorna för då glittrade marelden.... men det bästa på hela dyket var hummern!

Om vi övergår till denna dag så har den varit bra... var på båten och det var skönt...väldigt platt så Stora Håskär var skönt att vara på. På eftermiddagen var vi på Vämlingen och då var det lite mer vågor men det gjorde inte mer än att det var lite svårt att se bubblorna. Men allt gick bra...vilket var skönt.

Eftermiddagen tillbringas i butiken och nu har vi blivit turistinformation också. Idag har det mest varit sådanna frågor och jag har fått träna lite engelska... läskigt men gick väl bra ändå.

Ikväll kanske jag hinner med på personal-nattdyk... vi ska åka ut och göra ett nattdyk med båten... vet dock inte hur jag hinner men hoppas jag får gå lite tidigare...typ åtta eller halv nio...det var väl vid nio kanske som båten åker eller något sånt... men om jag inte hinner så hoppas jag att jag får fira mitt 60:e dyk någon annan dag. 

peace out
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: